Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Γιορτάζοντας την ποίηση

Διήμερο ποίησης για τον Σ.Φ.Ν.Χ. με καλεσμένο ποιητή τον Αντώνη Φωστιέρη. 
Στη σύντομη παραμονή του στην πόλη μας ο ποιητής πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με μαθητές σχολείων και κουβέντιασε μαζί τους. Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 συνομίλησε με μαθητές από το 1ο, το 3ο και το 4ο ΓΕΛ Χανίων καθώς και από το ΓΕΛ Ελ. Βενιζέλου στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Φωστιέρης επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων και απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευόμενων. Δύο πραγματικά δημιουργικές συναντήσεις με πολλή και γόνιμη κουβέντα για την τέχνη της ποίησης και τη θεραπευτική δύναμή της.
Την επομένη, 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Σύνδεσμός μας πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι 5 από τις συνολικά 12 διακρίσεις της φετινής χρονιάς αφορούσαν ποιήματα. Ευχή μας η ποίηση να κερδίζει και να κεντρίζει όλο και περισσότερους εφήβους και ενήλικες, μαθητές και μη.
Η 21η Μαρτίου είναι ωστόσο και η επίσημη αρχή της άνοιξης, που φέτος, μετά από ένα δριμύ κι ατέλειωτο χειμώνα, την περιμέναμε πιο ανυπόμονα παρά ποτέ. Ανυπόμονοι κι οι στίχοι του Αντώνη Φωστιέρη:

Τούτη την άνοιξη δεν άνθισαν 
Τα περσινά λουλούδια

Τούτη την άνοιξη 
Είν΄ η δικιά μας σειρά ν΄ ανθίσουμε.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Φωστιέρη για τις στιγμές και τις σκέψεις που απλόχερα μοιράστηκε μαζί μας. Στο επανιδείν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου