Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Τετάρτες των Φιλολόγων Β΄ κύκλος

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, συνεχίζει τις Τετάρτες των Φιλολόγων Β΄ Κύκλος στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 21:00΄. Πρόκειται για επιμορφωτικές συναντήσεις που απευθύνονται σε φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα φίλους του λόγου. Μετά την εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. 
Η πρώτη συνάντηση του Β΄ Κύκλου (Τετάρτη 5-2-2020) με εισηγητή τον φιλόλογο Ιωάννη Παναγιώτη Αμπελά (διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α. στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Χανίων) έχει θέμα: 
"Ο άνθρωπος ως πολίτης του κόσμου: η πρόταση των Στωικών''
Στο πλαίσιο της εισήγησης θα εκφραστούν γενικότεροι αλλά και ειδικότεροι προβληματισμοί αναφορικά με τη στωική φιλοσοφία (Αρχαία, Μέση και Νεότερη Στοά) με αφορμή τη διδασκαλία των κειμένων-αποσπασμάτων της 6ης Θεματικής Ενότητας στον αποκαλούμενο Φάκελο Υλικού για τα Αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου (Προσανατολισμός Ανθρωπιστικών Σπουδών). Παράλληλα θα γίνει σχολιασμός επιλεγμένων σημείων των συγκεκριμένων διδακτικών ενοτήτων και θα αναζητηθούν οι βέλτιστες ερμηνείες.
  (Στο τέλος της εισήγησης θα κοπεί η βασιλόπιτα του Συνδέσμου)
Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων μπορείτε να το αναζητήσετε εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου